Man City är angelägna om att Ederson stannar mitt i Saudiarabiens intresse - källa

equipmentbbs

Administrator
Staff member
Målvakten Ederson kommer att behöva be om en övergång om han vill lämna Manchester City i sommar, säger en källa till ESPN.


Ederson har kopplats samman med en flytt till Saudi Pro League (SPL), men City vill inte aktivt göra sig av med Arsenal fotbollströjor honom och erbjudanden kommer endast att övervägas om den brasilianska landslagsmannen gör det klart att han vill lämna Etihad Stadium.


30-åringen har tillbringat sju år i City och vunnit Premier League-titeln sex gånger.


Han är Pep Guardiolas obestridda nummer 1 och har gjort mer än 300 matcher sedan han kom till klubben från Benfica 2017. Att värva en ny förstamålvakt ingår inte i Citys planer för sommaren, men en källa till ESPN säger att klubben kommer att satsa på att hitta en Manchester City fotbollströjor lämplig ersättare om Ederson bestämmer sig för att gå vidare.


Al Ittihad är en av de klubbar som har anmält sitt intresse till Edersons representanter.


Vintage Tröjor


Han har ett kontrakt till 2026 och City är öppna för att förhandla om en förlängning om han tackar nej till att lämna.


Det finns också tvivel om framtiden för Edersons inhoppare, Stefan Ortega.


Ortega kommer att gå in i det sista året av sitt kontrakt i sommar, och City riskerar att förlora tysken på en fri transfer 2025 om nya villkor inte kan överenskommas.


En källa har berättat för ESPN att City har gett 31-åringen ett erbjudande, men att det ännu inte har undertecknats.


Ortega står enligt en källa inför ett Manchester City fotbollströjor Barn beslut mellan att förbli andravalet i City eller att byta klubb för att hitta mer regelbunden förstalagsfotboll.


Guardiola är ett stort fan av Ortega och vill gärna att han stannar. Det finns dock en acceptans för att han kanske vill flytta och bli nummer ett någon annanstans.


Samtidigt har källor sagt till ESPN att det finns ett växande hopp om att Bernardo Silva kan stanna i sommar. Mittfältaren har en klausul på 50 miljoner pund (66 miljoner dollar) i sitt kontrakt och är angelägen om att få en ny utmaning efter sju år på Etihad.


Barcelona och Paris Saint-Germain har visat intresse tidigare, men enligt en källa är det osannolikt att Barcelona kommer att ha de nödvändiga medlen för övergången och Silva har halkat ner på PSG:s lista över sommarmål.


City är öppna för bud på Kalvin Phillips och är beredda att sanktionera ytterligare en låneflytt. Mittfältaren, som kämpade på lån i West Ham under andra halvan av säsongen, har intresse från Everton.
 
Back
Top